Termeni si Conditii


Protejeaza-i pe cei dragi. Click aici sa dai share!

Acord de licenta si termeni de utilizare Aplicatie pentru iPhone

 ACESTA ESTE UN ACORD INTRE DUMNEAVOASTRA SI APP&GO MOBILE SRL. (IMPREUNA CU AFILIATII SAI, DENUMITI IN CONTINUARE „NOI”). INAINTE DE UTILIZAREA APLICATIEI, VA RUGAM SA CITITI ACORDUL DE LICENTA SI TERMENII DE UTILIZARE DE FATA, PRECUM SI TOATE REGULILE SI POLITICILE REFERITOARE LA PRODUSUL APLICATIE PENTRU IPHONE („APLICATIA”) SI SERVICIILE AFERENTE APLICATIEI (INCLUZAND, FARA LIMITARE, ORICE REGULI SAU PREVEDERI DE UTILIZARE SPECIFICATE IN INTERIORUL APLICATIEI.

PRIN UTILIZAREA APLICATIEI, CONSIMTITI SA VA ANGAJATI PRIN TERMENII PREZENTULUI ACORD. DACA NU ACCEPTATI TERMENII PREZENTULUI ACORD, NU TREBUIE SA UTILIZATI APLICATIA, ACEASTA NEFIIND ACOPERITA DE PREZENTUL DOCUMENT.

 Aplicatia este o aplicatie electronica pentru iPhone pentru avertizarea asupra iminentei  producerii unui cutremur in zona Vrancea, Romania, descrisa conform prezentului document si in interiorul aplicatiei. Continutul digital reprezinta fluxul de date si codul sursa necesar pentru functionarea Aplicatiei.

 Serviciul este reprezentat de transmiterea  informatiei cu privire la cutremurele din zona Vrancea de catre noi prin intermediul Aplicatiei. Decizia de alarmare este luata de partenerul nostru IRSA si transmisa de catre Noi prin Aplicatie. Serviciul variaza in functie de optiunea dumneavoastra la contractarea aplicatiei si a serviciului conform ofertei noastre disponibile la data achizitiei Aplicatiei de catre dumneavoastra.

 Continut digital

Utilizarea Continutului digital. In urma achitarii taxelor aplicabile (daca este cazul) stabilite de catre APP&GO MOBILE SRL, Noi va acordam dreptul neexclusiv de a pastra o copie permanenta a Continutului digital aplicabil si de a vizualiza, utiliza si afisa acest Continut digital de un numar nelimitat de ori pe dispozitivul iPhone (individual si colectiv, „iPhone”) pe care descarcati Aplicatia si pe alte aplicatii si dispozitive Aplicatie autorizate de catre Noi, exclusiv pentru uzul dumneavoastra personal si necomercial. Continutul digital va fi considerat acordat sub licenta in favoarea dumneavoastra de catre APP&GO MOBILE SRL in baza prezentului Acord cu exceptia cazului in care se prevede in mod expres altfel de catre prezentul Acord.

 Restrictii. Cu exceptia cazului in care se indica in mod expres altfel, nu puteti vinde, inchiria, arenda, distribui, difuza, acorda prin sub-licenta sau cesiona in alt mod niciun drept asupra Continutului digital sau nicio portiune din acesta catre niciun tert si nu puteti sterge etichete sau notificari de proprietate din Continutul digital. De asemenea, nu puteti si nu veti incuraja, asista sau autoriza nicio alta persoana sa se sustraga, sa modifice, sa invalideze sau sa escamoteze functii de securitate care protejeaza Continutul digital.

 Taxe pentru conectare. Anumite functii ale Aplicatiei necesita acces la date, iar furnizorul accesului la date pentru iPhone-ul dumneavoastra va poate percepe taxe pentru accesul la date in legatura cu utilizarea Aplicatiei. Dumneavoastra sunteti unic responsabil(a) pentru orice taxe pe care le suportati in legatura cu accesul la date.

Aplicatie si Serviciu

Definitii. Aplicatia include (a) totalitatea programelor software ale noastre sau ale tertilor care fac parte din Aplicatie in momentul descarcarii initiale a Aplicatiei sau pe care Noi le furnizeazam ca actualizari/extensii ale Aplicatiei, cu exceptia cazului in care sunteti de acord cu alti termeni in cadrul unui proces de actualizare/extensie, si (b) orice documentatie on­line sau alta documentatie electronica pentru Aplicatie.

Serviciul. Transmiterea codului de avertizare catre dumneavoastra si conectarea dumneavoastra la serviciu se face prin sistemul propriu de distributie al APP&GO MOBILE SRL destinat telefoanelor iPhone. Codul de avertizare este generat de catre IRSA pe baza informatiilor seismice provenite din zona Vrancea. Acest cod este preluat de Noi si transmis prin serverele nostre celor care au instalat Aplicatia pe iPhone. De asemenea, in functie de optiunile alese, utilizatorul Aplicatiei are posibilitatea de a cunoaste nivelul probabil al riscului seismic din Vrancea pe baza unei prognoze prin interemediul „Semaforului  seismic”.

Descrierea Aplicatiei. Principiul Avertizarii Seismice pe care se bazeaza aplicatia foloseste  diferenta de timp dintre: 1)detectarea undei seismice P declansata in zona seismica Vrancea, moment in care se realizeaza avertizarea tuturor abonatilor la serviciu, si 2) propagarea acesteia sub forma undei seismice S. Particularitatile zonei Vrancea au permis dezvoltarea de catre IRSA a acestui sistem, cu timp de avertizare intre aparitia precursorilor seismici si declansarea seismului distructiv. Alarma seismica se declanseaza doar pentru seisme avand magnitudini estimate mai mari de 4,8 grade pe scara Richter. IRSA transmite catre serverele noastre instantaneu avertizarea seismica. Imediat ce aceasta este receptionata, transmitem avertizarea catre Aplicatia de pe iPhone-ul dumneavoastra.

Utilizarea Aplicatiei. Sub rezerva termenilor si conditiilor prezentului Acord, APP&GO MOBILE SRL va acorda prin prezenta o licenta personala, limitata, neexclusiva si netransmisibila pentru instalarea si utilizarea Aplicatiei pe iPhone-ul dumneavoastra. Puteti utiliza Aplicatia exclusiv pe iPhone-ul dumneavoastra. Nu puteti separa nicio componenta individuala a Aplicatiei pentru a fi utilizata pe alt dispozitiv sau computer, nu o puteti transfera in vederea utilizarii pe alt dispozitiv si nu o puteti utiliza integral sau partial intr-o retea si nu puteti vinde, inchiria, arenda, imprumuta, distribui sau acorda prin sub-licenta sau cesiona in alt mod niciun drept asupra Aplicatiei, in totalitate sau partial. In cazul in care Dumneavoastra nu acceptati caracteristica Apple „Push notifications”, APP&GO MOBILE nu se face raspunzatoare de nereceptionarea semnalului de alarma.

Interzicerea reproducerii tehnologiei, decompilarii, dezasamblarii sau escamotarii. Nu puteti si nu veti incuraja, asista sau autoriza nicio alta persoana sa modifice, sa reproduca tehnologia, sa decompileze sau sa dezasambleze Aplicatia, integral sau partial, sa creeze lucrari derivate din sau ale Aplicatiei, sa se sustraga, sa modifice, sa anuleze sau manipuleze sau sa escamoteze oricare din functiile sau protectiile Aplicatiei sau orice mecanisme asociate operativ Aplicatiei, incluzand, fara limitare, extinderea sau inlocuirea oricarei functionalitati de management al drepturilor digitale din cadrul Aplicatiei.

Actualizari automate. Pentru a mentine la zi Aplicatia dumneavoastra, APP&GO MOBILE SRL, poate furniza automat actualizari/extensii Aplicatiei dumneavoastra. Sistemul de transmitere al semnalului seismic este bazat pe caracteristica Apple “Push Notification”. APP&GO MOBILE isi declina orice responsabilitate in cazul unei eventuale intarzieri generate de modul de transmitere “Push notification”.

Descrierea serviciului. Avertizarea seismica de iminenta, respectiv serviciul de transmiterea prin intermediul Aplicatiei a codului de alarma seismica catre dumneavoastra se va efectua cu cel putin 25 de secunde inainte ca unda seismica distructiva S sa atinga Bucurestiul, pentru cutremure a caror magnitudine instantanee estimata in Vrancea depaseste 4,8 grade pe scara Richter.

Serviciul este asigurat non-stop, 24 de ore/zi, 7 zile/saptamana. Calculul timpului de avertizare se face prin diferenta intre momentul la care serverul nostru inregistreaza transmiterea codului de alarma catre Iphone-ul dumneavoastra si momentul la care APP&GO MOBILE SRL a primit de la furnizorii din zona Vrancea avertizarea de cutremur. Cu toate acestea, datorita legaturilor electronice dintre serverele APP&GO MOBILE SRL si propriii furnizori de informatii din zona Vrancea sau datorita legaturilor electronice dintre telefonul dumneavoastra si serverele APP&GO MOBILE SRL, dumneavoastra acceptati irevocabil ca exista posibilitatea ca acest cod de alarma seismica sa fie transmis catre Aplicatia instalata pe Iphone-ul dumneavoastra cu o intarziere de cel mult 5 secunde fata de termenul de avertizare sau ca exista posibilitatea ca acest mesaj sa nu fie transmis deloc datorita lipsei legaturii informatice cu furnizorul de informatii din zona Vrancea ca rezultat al undei seismice sau datorita unor alte defectiuni tehnice neprevazute si neanuntate dumneavoastra.

Semaforul seismic. Semaforul seismic este un instrument de prognoza a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilitatii de producere a unui cutremur in zona seismogena Vrancea. Serviciul se realizeaza prin publicarea de doua ori pe zi a codului de culoare corespunzator nivelului de risc seismic ce rezulta in urma analizei constante a potentialului energetic seismic al zonei. Sistemul informeaza in mod dinamic despre nivelul stresului tectonic si permite anticiparea posibilelor eliberari de energie sub forma undelor seismice.

Senzorii aflati in zona epicentrala sesizeaza cu 5-6 zile inainte modificarea stresului tectonic prin variatiile de camp electric si camp magnetic, cu 2-3 zile inainte prin oscilatia inclinometrelor si cresterea temperaturii din panza freatica iar infrasunetele reactioneaza in momentul in care vibratiile solului se schimba, cu 3-8 ore inainte sa se produca eliberarea de energie.

Semaforul seismic este doar o metoda de a aprecia nivelul de stres din zona seismogena Vrancea, insa acesta nu este decat un indicator si nu poate anticipa cu precizie de 100% modul de eliberare a energiei, momentul cutremurului sau forma acestuia. Semaforul seismic va fi intotdeauna interpretat de dumneavoastra doar ca o probabilitate a aparitiei unui cutremur in zona Vrancea.

In functie de optiunea dumneavoastra la achizitia aplicatiei, aceste servicii reprezinta obiectul prezentului document. APP&GO MOBILE SRL va face publice si va comunica pe orice cale clientilor sai conditiile specifice de oferire a oricarui serviciu. De asemenea, clientii se pot informa asupra unui nou serviciu prin intermediul Departamentului de Relatii cu Clientii al APP&GO MOBILE SRL. APP&GO MOBILE SRL isi rezerva dreptul de a intrerupe temporar accesul la anumite servicii, in cazuri bine justificate cum ar fi, de exemplu, lucrarile asupra sistemului de avertizare, mentenanta sau alte situatii similare. APP&GO MOBILE SRL va notifica in prealabil intreruperile de servicii in interiorul aplicatiei. APP&GO MOBILE SRL isi rezerva dreptul de a suspenda temporar sau definitiv accesul la serviciile sus-mentionate daca dumneavoastra nu va indepliniti obligatiile din prezentul document sau altele asumate de dumneavoastra in relatia cu Noi. Astfel, dar fara a se limita la, in cazul in care clientul nu plateste la termen suma aferenta serviciului, APP&GO MOBILE SRL poate deconecta/suspenda clientul de la serviciile sale fara anunt prealabil sau drept de compensatie. Livrarea serviciului va fi reluata imediat ce plata restanta este confirmata.

Pret si modificari de pret

Optiunile de abonamente se gasesc in interiorul Aplicatiei. In momentul in care optati pentru o versiune de abonament, acesta se va reinnoi automat la expirarea perioadei alese.

APP&GO MOBILE SRL poate revizui pretul serviciilor oferite prin Aplicatie clientului.

Aspecte generale

Interzicerea utilizarii ilegale si rezervarea drepturilor. Nu puteti utiliza Aplicatia, Serviciul sau Continutul digital in niciun scop ilegal. Dumneavoastra recunoasteti ca licenta din prezentul Acord nu transfera in favoarea dumneavoastra titlul asupra sau posesia oricaror drepturi de proprietate intelectuala ale APP&GO MOBILE SRL sau furnizorilor sai. Aplicatia este acordata sub licenta, nu vanduta, si aceasta licenta este neexclusiva.

Informatii primite. Aplicatia va furniza catre APP&GO MOBILE SRL date despre aceasta si interactiunea acesteia cu Serviciul si informatii referitoare la continutul pe care il accesati cu ajutorul Aplicatiei si la utilizarea acesteia.

Brevete. Aplicatia si/sau metodele utilizate impreuna cu Aplicatia pot fi protejate prin unul sau mai multe brevete sau cereri de brevete in curs de obtinere.

Modificari aduse Serviciului. APP&GO MOBILE SRL isi rezerva dreptul de a modifica, suspenda sau intrerupe Serviciul in orice moment. APP&GO MOBILE SRL nu va avea nicio raspundere fata de dumneavoastra in cazul in care exercita acest drept.

Incetare. Drepturile dumneavoastra in baza prezentului Acord vor inceta automat fara instiintare din partea noastra daca nu respectati vreun termen al prezentului Acord. In cazul unei astfel de incetari, trebuie sa sistati orice utilizare a Aplicatiei. APP&GO MOBILE SRL poate revoca imediat accesul dumneavoastra la Serviciu sau la Continutul digital fara a va instiinta si fara a va rambursa eventualele taxe. Faptul ca APP&GO MOBILE SRL nu insista asupra sau nu obliga la o conformitate stricta din partea dumneavoastra cu prezentul Acord nu va constitui o renuntare la oricare din drepturile sale.

Derogare de responsabilitate pentru garantii. DUMNEAVOASTRA RECUNOASTETI IN MOD EXPRES SI CONSIMTITI CA UTILIZAREA APLICATIEI, SERVICIULUI SI CONTINUTULUI DIGITAL SE FACE EXCLUSIV PE RISCUL DUMNEAVOASTRA. APLICATIA, SERVICIUL SI CONTINUTUL DIGITAL SUNT FURNIZATE „CA ATARE” CU TOATE DEFICIENTELE SI FARA NICIO GARANTIE, IAR APP&GO MOBILE SRL SI FURNIZORII DENEAGA TOATE GARANTIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, INCLUZAND, FARA LIMITARE, GARANTIILE IMPLICITE DE VANDABILITATE, CONFORMITATE CU UN SCOP ANUME, ACURATETE, POSESIE NETULBURATA SI NEINCALCAREA DREPTURILOR TERTILOR. NICIUNA DINTRE INFORMATIILE SAU RECOMANDARILE VERBALE SAU SCRISE OFERITE DE CATRE NOI SAU DE UN REPREZENTANT AUTORIZAT AL NOSTRU NU VA DA NASTERE UNEI GARANTII.

Limitarea raspunderii. IN MASURA IN CARE NU ESTE INTERZIS PRIN LEGE, NICI APP&GO MOBILE SRL SI NICI FURNIZORII SAU PROPRIETARII SAI DE LICENTE NU VOR FI RASPUNZATORI FATA DE DUMNEAVOASTRA PENTRU ORICE DAUNE DIRECTE, INDIRECTE SAU COLATERALE PRIVIND INCALCAREA ORICAREI GARANTII EXPRESE SAU IMPLICITE, INCALCAREA PREZENTULUI DOCUMENT, NEGLIJENTA, RASPUNDERE STRICTA SAU ORICE ALTA TEORIE JURIDICA AFERENTA APLICATIEI, SERVICIULUI SAU CONTINUTULUI DIGITAL, INCLUZAND, FARA LIMITARE, ORICE DAUNE SURVENITE IN URMA PIERDERII PROFITURILOR, VENITURILOR, DATELOR SAU A UTILIZARII APLICATIEI SAU A ORICARUI PRODUS ASOCIAT, CHIAR DACA APP&GO MOBILE SRL A FOST AVIZAT ASUPRA POSIBILITATII UNOR ASTFEL DE DAUNE. IN TOATE CAZURILE, RASPUNDEREA TOTALA A APP&GO MOBILE SRL IN BAZA PREZENTULUI ACORD VA FI LIMITATA LA SUMA PLATITA EFECTIV DE CATRE DUMNEAVOASTRA PENTRU APLICATIE, SERVICIU SI CONTINUT DIGITAL, DUMENAVOASTRA RENUNTAND IN MOD EXPRES SI IREVOCABIL LA ORICE ALTE PRETENTII SUPLIMENTARE FATA DE APP&GO MOBILE SRL.

In mod particular si cu titlu de exemplu fata de regula limitarii de raspunderi descrisa mai sus, in cazul in care dumneavoastra nu veti putea folosi serviciile contractate datorita unor defectiuni in sistemul de transmitere a datelor, imputabile noua fara ca acestea sa fi fost notificate in prealabil in cadrul aplicatiei, veti putea solicita APP&GO MOBILE SRL ca pretul serviciului sa fie restituit proportional cu perioada in care nu ati beneficiat de servicii, cu titlu de despagubiri. Procedura de acordare a despagubirii pentru nefunctionalitatea serviciului – prin restituirea fractiunii de abonament – se va evidentia in factura din perioada imediat urmatoare sau se va restitui la finalul contractului pentru platile efectuate pe durata de timp mai mare de 9 luni. Cu aceasta exceptie, Noi nu raspundem pentru daune, oricare ar fi acestea, prezente sau viitoare in conditiile prezentului document.

Dumneavoastra declarati expres si irevocabil prin semnarea prezentului Contract ca, daca datorita actiunilor dumneavoastra sau alte tertilor, pasive sau active pe care le veti desfasura in situatia receptionarii codului/semnalului de avertizare seismica de iminenta sau semaforului seismic vor rezulta afectiuni medicale, vatamari corporale, moartea, pagube materiale sau alte prejudicii, nu veti avea absolut nicio pretentie la daune si/sau despagubiri prezente sau viitoare din partea APP&GO MOBILE SRL. Dumneavoastra acceptati expres si irevocabil ca utilizarea aplicatiei, serviciului si continutului digital, se face exclusiv si integral pe raspunderea dumneavoastra. Obligatiile APP&GO MOBILE SRL fata de dumneavoastra se limiteaza strict si exclusiv la posibilitatea dumneavoastra de instalare a Aplicatiei si continutului digital si furnizarea serviciului contractat in conditiile prezentului document si a ofertei acceptate de dumneavoastra la achizitionarea Aplicatiei si a serviciului.

Nici APP&GO MOBILE SRL si nici furnizorii acestuia nu vor fi raspunzatori fata de dumneavoastra pentru nici o dauna, pierdere de profit, beneficii nerealizate, ratarea unor ocazii de afaceri sau alte pierderi suferite de dumneavoastra rezultate direct sau indirect din folosirea serviciilor si/sau aplicatiei si/sau continutului digital, nefunctionarea serviciului si/sau aplicatiei si/sau continutului digital din motive de ordin tehnic si/sau din actiunea/inactiunea unor terti.

Protectia informatiilor cu caracter personal

APP&GO MOBILE SRL ia masuri de precautie — inclusiv masuri administrative, tehnice si fizice — pentru a proteja informatiile dumneavoastra cu caracter personal impotriva pierderii, furtului si abuzului, precum si impotriva accesului neautorizat, dezvaluirii, modificarii si distrugerii. APP&GO MOBILE SRL  vine in intampinarea dumneavoastra pentru ca informatiile cu caracter personal sa fie exacte, complete si actualizate. Vom retine informatiile dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada necesara indeplinirii scopurilor prezentului document, cu exceptia cazului in care este impusa sau permisa, prin prevederile legale, o perioada de retinere mai lunga.

Acces la informatiile cu caracter personal. Ne puteti ajuta sa ne asiguram ca informatiile cu caracter personal sunt exacte, complete si actualizate daca ne contactati la contact@appngomobile.com. Pentru alte informatii cu caracter personal depunem eforturi cu buna credinta pentru a va asigura accesul, astfel incat sa ne puteti solicita corectarea datelor, in cazul in care acestea sunt inexacte, sau stergerea datelor, in cazul in care Noi nu ar trebui sa le retinem, in temeiul legii sau pentru scopuri comerciale legitime. Putem refuza prelucrarea solicitarilor care sunt repetitive in mod nerezonabil, care necesita un efort tehnic disproportionat, care pun in pericol viata privata a altor persoane, care sunt extrem de nepractice sau pentru care nu se cere accesul in alt fel prin legislatia locala. Solicitarile de acces, corectare sau stergere pot fi transmise la contact@appngomobile.com.

Tuturor clientilor le sunt garantate drepturile in conformitate cu Legea nr. 677/2001.

APP&GO MOBILE SRL prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu Legea 677/2001, in calitate de operator date personale sub notificarea cu nr. 20727 transmisa la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Datele cu caracter personal colectate nu vor fi dezvaluite catre terti, cu exceptia cazurilor in care APP&GO MOBILE SRL trebuie sa respecte obligatiile impuse de legislatia in vigoare. Dumneavoastra aveti, conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi: dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13), dreptul de interventie asupra datelor (art.14), dreptul de opozitie (art.15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17) si dreptul de a va adresa justitiei (art.18).

Aplicabilitatea legislatiei romanesti. Legile statului roman, fara a tine cont de principiile privind conflictele dintre legi, vor reglementa prezentul Acord si orice litigiu de orice natura care ar putea interveni intre dumneavoastra si APP&GO MOBILE SRL.

Litigii. Orice litigiu aparut in legatura cu produsele sau serviciile comercializate sau distribuite de APP&GO MOBILE SRL se vor judeca de catre instantele competente din Bucuresti, iar dumneavoastra consimtiti la jurisdictia exclusiva si locul de judecata al acestor instante.

Separabilitate. Daca orice termen sau conditie a prezentului Acord va fi considerat(a) nevalabil(a), nul(a) sau neaplicabil(a) indiferent de motiv, portiunea respectiva va fi considerata separabila si nu va afecta valabilitatea si aplicabilitatea oricarui termen sau oricarei conditii ramase.

Modificare. APP&GO MOBILE SRL isi rezerva dreptul de a modifica oricare din termenii prezentului Acord la latitudinea proprie prin publicarea termenilor revizuiti pe site-ul web alertacutremur.ro. Utilizarea in continuare de catre dumneavoastra a Aplicatiei dupa data intrarii in vigoare a oricarei astfel de modificari va fi considerata drept acordul dumneavoastra de a va angaja prin respectiva modificare.

Informatii de contact. Pentru comunicari referitoare la prezentul Acord puteti contacta APP&GO MOBILE SRL la adresa de e-mail: contact@appngomobile.com

 


Protejeaza-i pe cei dragi. Click aici sa dai share!