Despre IRSA


Protejeaza-i pe cei dragi. Click aici sa dai share!

Din data de 14 martie 2002, Institutul Roman de Seismologie Aplicata a fost constituit ca asociatie non profit avand ca principala activitate studiul seismelor in general si aplicarea acestor studii pentru zona Vrancea. Centrul de Avertizare Seismica din cadrul I.R.S.A. a avertizat pana in prezent toate seismele cu magnitudine mai mare de 4.8 grade pe scara Richter produse in zona epicentrala Vrancea.

Atestate IRSA

Sistemul de Avertizare Seismica a fost realizat in anul 1999 de catre S.C. FOTON 2000 SELF S.R.L sub indrumarea si supraveghere tehnico-stiintifica a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Sistemul este protejat de brevetul de inventie nr. 121355, acordat de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.


TEHNOLOGIA IRSA

Statiile Seismice sunt incinte speciale, amplasate in locatii din teren stabilite avand in vedere atat frecventa si tipul cutremurelor cat si posibilitatea realizarii unei transmisii radio (directa sau prin statii de retransmitere) de buna calitate catre statia de receptie din Bucuresti, si sunt destinate protejarii senzorilor seismici, a sistemelor de emisie radio si a sistemelor back-up.

Reteaua de Telemetrie asigura infrastructura radio pentru transferul de date in timp real intre locatiile monitorizate din teritoriu si Centrul de Avertizare Seismica (C.A.S.) din Bucuresti. Aici se regasesc Sistemul de Receptie a semnalelor radio, Sistemul de Achizitie de Date si Sistemul de Procesare si Monitorizare al semnalelor seismice. Unitatea pentru Decizie si Emisie a Semnalului de Avertizare Seismica include calculatoare industriale, soft-uri specializate pentru analiza spectrala a semnalelor seismice interfete de formare codificata a mesajului de alarmare seismica, statii de emisie radio-paging in cod POCSAG si FLEX, encoder RDS, server GSM pentru SMS-uri, sistem back-up, generator de tensiune independent pentru alimentarea cu energie electrica.

Toate echipamentele importate au fost puse in functiune sub directa indrumare a furnizorilor.

STATIILE DE MONITORIZARE SEISMICA

Alerta Cutremur


Protejeaza-i pe cei dragi. Click aici sa dai share!